četrtek, 6. april 2017

Vabilo na drugi pohod po poti Blaženega Alojzija Grozdeta od Tržišča do Studenca

Na zadnjo nedeljo v maju, 28. 5., Vas vabimo na rekreativen in duhovno bogat izlet v lepo dolenjsko-posavsko gričevje; na drugi pohod po poti Blaženega Alojzija Grozdeta od Tržišča do Studenca. Pohod se bo začel pred župnijsko cerkvijo v Tržišču po sveti maši ob 8. uri in krajšem recitalu na čast našemu blaženemu mučencu. Pot nas bo vodila čez dolino Sklepnice do Zgornjih Vodal, kjer bo na mestu Lojzetove rojstne hiše prvi postanek. Po recitalu bomo, s postanki na Duščah in pri Sv. Primožu, pot nadaljevali do vasi Gornje Impolje, kjer bo pri stari Kovačevi hiši, v kateri je živela Lojzetova mati, drugi postanek in recital o Lojzetovem življenju v teh krajih. Na zadnjem delu poti bomo prečkali dolino Impoljskega potoka ter se povzpeli skozi gozd do Studenca. Sprehodili se bomo še mimo šole, ki jo je obiskoval tudi Lojze ter pohod zaključili z recitalom pri župnijski cerkvi v kateri hranijo njegove relikvije in pri kateri čakata vstajenja Lojzetova mati in njena sestra Ivanka, velika Lojzetova dobrotnica.
Za pohodnike bo organiziran jutranji in popoldanski avtobusni prevoz iz Studenca prek Sevnice v Tržišče. Odhod avtobusa iz Studenca (Janc) bo ob 7:10, iz Sevnice (Žel. postaja) pa ob 7:30. Avtobusni prevoz se plača pri vozniku. Na pohod se lahko pravočasno pripeljete tudi z vlakom, ki gre ob 6:20 iz Ljubljane.
Pot je dolga približno 17 km in poteka pretežno po asfaltiranih cestah, del pa po gozdnih poteh. Prijavnine ni, dobrodošli so prostovoljni prispevki na posameznih postankih.
Organizator pohoda je Kulturno turistično društvo Primož, več informacij na 031 278 486.
Vabljeni, da se skupaj, na poti, ki jo je tudi sam večkrat prehodil, spomnimo našega mladega priprošnjika.



 

Ni komentarjev:

Objavite komentar